O nas

Nazywam się Dorota Waga. Jestem córką właścicieli zakładu mięsnego „Waga”, mamą Antosia i Agatki oraz właścicielką czterech psów.

Wychowana w otoczeniu zakładu, zarażona od najmłodszych lat  pasją do uczciwego prawdziwego jedzenia, zamiłowaniem do naszego polskiego mięsa oraz z chęci do propagowania najlepszych produktów, stworzyłam miejsce skupiające mięsa, wędliny i inne produkty spożywcze starannie wyselekcjonowane, od sprawdzonych, uczciwych i lokalnych producentów z przyzwoitymi składami, z najlepszych surowców.

Wraz z całym zespołem Małopolskiego Wagonu Smaków zbudowaliśmy miejsce zmieniające wyobrażenie o „sklepie mięsnym”. U nas dostaniecie każdy  element w formie jaką potrzebujecie, realizujemy najbardziej wyszukane pomysły. Jako pierwsi w Krakowie zaczęliśmy sezonować  mięso na steki, uruchomiliśmy przysklepowe bistro gdzie wypiekamy domowe pieczenie, pasztety a w porze obiadowej serwujemy lunche z solidną porcją mięsa.

Pomysły na asortyment podsuwają mi każdego  dnia  klienci, którzy szukają  produktów z różnych regionów Polski, smaków z dzieciństwa lub wspomnień z podróży. Jeśli jakiś  produkt okazuje się być nieosiągalny wśród najlepszych producentów to wspólnie z technologiem z zakładu  mięsnego Waga opracowujemy receptury  i rusza produkcja.

W ten oto sposób poprzez połączenie pasji z uporem powstał Małopolski Wagon Smaków gdzie oprócz najlepszych mięs i  rodzimych wędlin, od których to wszystko się zaczęło dostaniecie wędliny z Francji, Hiszpanii, Włoch i Węgier, oryginalne włoskie makarony, sycylijskie oliwki i oliwy, nabiał z mleczarni „Skała”, truskawki z Budzynia, cała masę kraftowych piw, naturalne lody, sery z  Sądecczyzny, kapustę z  Charsznicy  a podczas oczekiwania na swój lunch z „bistro w wagonie”możecie porozmawiać ze mną o najlepszych winach włoskich i francuskich, tuż obok szafy w której leniwie dojrzewają nasze antrykoty z okolic Wolbromia 🙂