Mięso wołowe świeże

Wyświetlanie 1–12 z 18 wyników

Wyświetlanie 1–12 z 18 wyników

Świeże mięso wołowe uchodzi za jedno z najbardziej wartościowych pod względem składników odżywczych. Powinno się ono znaleźć w codziennej diecie, ponieważ charakteryzuje się wysoką zawartością łatwo przyswajalnego dla człowieka białka. Jest źródłem witamin z grupy B: B2, B3, B5, B6 i B12, a także A, E, kobalaminy, tiaminy, pirydoksyny i keratyny. Zawiera łatwo przyswajalne żelazo, dlatego zalecana jest osobom z anemią. Walory te zależą przede wszystkim od ilości śródmięśniowej tkanki łącznej oraz rasy i wieku zwierzęcia. Robiąc zakupy na swiezemieso.pl, mogą Państwo liczyć na mięso wołowe najwyższej jakości o niepowtarzalnym smaku. Nasza wołowina pochodzi wyłącznie z małych gospodarstw na terenie gmin Wolbrom, Miechów i Trzyciąż.

Sprawdzona jakość gwarancją dobrego wyboru

Jesteśmy pewni jakości wołowiny, którą Państwu oferujemy. Do rzeźni trafiają wyłącznie młode buhaje (maksymalnie do 18 miesięcy), które są hodowane przez współpracujące z nami małe, okoliczne gospodarstwa. W ten sposób dostawcy mogą wpisać się w nasze preferencje hodowlane. To hodowcy, którzy dbają o zwierzęta, ich prawidłowe żywienie oraz warunki bytowe. Poszczególne elementy świeżego mięsa wołowego z naszej oferty pochodzą ze szlachetnych ras mięsnych (m.in. Limousine, Simentale, Charolaise). Można u nas znaleźć zarówno popularne elementy, np. polędwicę, szponder czy mięso gulaszowe, jak i rzadziej spotykaną goleń wołową z kością czy policzki wołowe, które idealnie nadają się do duszenia.

Aromatyczny obiad z wołowiną

Mięso wołowe idealnie nadaje się na aromatyczny gulasz – odpowiednio przyrządzone, jest miękkie i delikatne. Na samym początku najlepiej smażyć je na patelni, a później przełożyć do żeliwnego naczynia i dusić na bardzo małym ogniu przez kilka godzin. Do takiego gulaszu warto dodać podsmażone warzywa – marchewkę, pietruszkę, seler oraz cebulę. Wołowinie dobrze służy towarzystwo alkoholu, który nadaje mięsu doskonały smak – sprawdzi się przede wszystkim czerwone wino, choć niektórzy kucharze zalecają też dodanie wytrawnego cydru czy dobrego, pszenicznego piwa. Takie danie jest łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Wykorzystując do niego mięso dobrej jakości, osiągną Państwo najlepsze efekty.

Najlepsza wołowina na steki

Można u nas kupić nie tylko wszystkie możliwe elementy świeżej wołowiny, jak również sezonowane mięso poddane procesowi dojrzewania na sucho przez minimum trzydzieści dni. To najlepsza wołowina na steki – dzięki specjalnej obróbce osiąga pełnię smaku i aromatu, co czuć w każdym kęsie przyrządzonego dania. Polecamy antrykot ras Limousine, Simentale, Charolaise. Zamawiając ten towar, mogą Państwo określić preferencje związane z grubością steku i ilością tłuszczu. Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty.