Wieprzowina świeża

Wyświetlanie 1–12 z 20 wyników

Wyświetlanie 1–12 z 20 wyników

Zakład mięsny „WAGA” to rodzinna firma, która od 28 lat dostarcza na polski rynek doskonałej jakości mięso wieprzowe, w skład której wchodzi między innymi mięso gulaszowe, łopatka bez kości, móżdżek wieprzowy, boczek rolowany bez skóry oraz boczek ze skórą, golonki przednie i tylne, podgardle, polędwica, schab, żeberka, udziec wieprzowy, słonina bez skóry, móżdżek czy nóżki wieprzowe. To produkty, których świeżość potwierdza właściwy zapach, soczystość, a także stosowny dla danej części mięsa kolor i odpowiednie właściwości odżywcze. Są cennym źródłem kwasów nienasyconych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka, witamin z grupy B, a także odpowiedzialnego za produkcję czerwonych krwinek żelaza.

Mięso wieprzowe – znakomite do przygotowania w niejednej postaci

Mięso wieprzowe sprawdzi się w niejednej postaci, ponieważ można je nie tylko piec, ale również marynować, gotować, wędzić, dusić czy przeznaczyć na wieczornego grilla. Na przykład żeberka wieprzowe stanowią doskonałą podstawę do przygotowania aromatycznego kapuśniaka, grzybowej czy pomidorowej. Z kolei podgardle wieprzowe idealnie nadaje się na smalec, ale także do przygotowania pasztetów. Polędwicę warto przeznaczyć na duszone czy pieczone polędwiczki i podać z sosem koperkowym, kurkowym lub pieczarkowym, a dzięki schabowi podczas niedzielnego obiadu możemy raczyć podniebienia smakiem kotletów pokrytych chrupiącą skórką. Serca wieprzowe, podobnie jak łopatka, są znakomitym dodatkiem do gulaszu. Natomiast rolada z boczku rolowanego będzie interesującą alternatywą dla wędlin ze sklepowych półek i urozmaici śniadania oraz kolacje. Nie sposób też zapomnieć o cenionej w staropolskiej kuchni golonce, która przez wielu smakoszy wciąż uznawana jest za prawdziwy rarytas, dlatego warto przygotować ją nie tylko podczas Dni Golonki obchodzonych w okresie jesienno-zimowym, ale też w pozostałe miesiące roku.

Mięso pozyskane z małych hodowli

Dostępne w naszym sklepie internetowym oraz w Małopolskim Wagonie Smaków mięso wieprzowe to produkt pozyskany z niewielkich gospodarstw z małopolskich wsi, nie nastawionych na produkcję masową. Rolnicy, z którymi współpracujemy, stosują odpowiedni sposób żywienia, dzięki czemu ich zwierzęta rosną powoli, w naturalny sposób. Mięso nie posiada szkodliwych dla organizmu człowieka składników, gdyż podawanie świniom antybiotyków oraz hormonów jest wykluczone. To sprawia, że dostarczamy na Państwa stoły zdrowe, polskie produkty, a więc takie, jakie sami chcemy spożywać.