Drób świeży i mrożony

Wyświetlanie wszystkich 9 wyników

Wyświetlanie wszystkich 9 wyników

Małopolski Wagon Smaków to miejsce, w którym znajdą Państwo świeży drób. To mięso, które uchodzi za jedno z najzdrowszych i najchudszych. Gwarantujemy, że nasze elementy z rozbiórki – filet, ćwiartki, udka i skrzydełka – to produkty najwyższej jakości, które pochodzą z ekologicznego gospodarstwa Limeko. To wyjątkowe miejsce, które powstało w miejscowości Młynne koło Limanowej – produkcja mięsa drobiowego jest tu kontrolowana od momentu doboru piskląt, po gotowy produkt. To ekologiczna inicjatywa, której produkcja oparta jest o środki pochodzenia naturalnego. Ten specyficzny system gospodarowania zakłada zrównoważenie produkcji roślinnej ze zwierzęcą. Jakość oferowanego przez nas drobiu wynika z naturalności, która bezpośrednio przekłada się na zdrowie klientów. Nasze mięso drobiowe jest całkowicie wolne od szkodliwych i chorobotwórczych pierwiastków.

Asortyment mięsa drobiowego

Proponujemy świeże mięso drobiowe. W naszej ofercie dostępny jest nie tylko ekologiczny kurczak, ale również gęś i kaczka. To szlachetne gatunki mięs, które mają wielu amatorów – wykorzystuje się je w najlepszych restauracjach. Kaczka z pyzami, sosem i modrą kapustą uchodzi za kultowe polskie danie, które po dziś dzień króluje w wielu polskich domach. Gęsinę jada się tradycyjnie 11 listopada, w imieniny Marcina. Jest pyszna i krucha, dlatego warto ją przyrządzać częściej niż raz w roku. O zaletach spożycia drobiu mówi się coraz częściej – to lekkostrawne, łatwo przyswajalne mięso, które jest bogate w witaminy i składniki mineralne. Drób jest źródłem pełnowartościowego białka oraz witamin z grupy B. Jego spożywanie wzmacnia układ odpornościowy i wpływa na poprawę wyglądu skóry. Zawiera ono cynk, magnez, potas i koenzym Q10 (to jeden z najsilniejszych antyutleniaczy spowalniających procesy starzenia).

Pyszne dania z drobiu

Mięso drobiowe to podstawowy składnik niejednej mięsnej kuchni. Na bazie drobiu można przyrządzić wiele pysznych, aromatycznych dań – dobrym rozwiązaniem jest np. upieczenie kurczaka w całości, przygotowanie kotletów czy jednogarnkowych dań z makaronem, bądź kaszą. Dobrze przyrządzony drób jest soczysty i delikatny. Należy go poddawać krótkiej obróbce termicznej, żeby nie doprowadzić do wysuszenia mięsa. Elementami, po które sięgamy najczęściej, są filet oraz ćwiartka z kurczaka. Można je smażyć, piec, gotować i dusić. Smakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Zamawiając produkty z naszej oferty, mogą Państwo liczyć na szybką dostawę.