Cielęcina świeża

Wyświetlanie wszystkich 8 wyników

Wyświetlanie wszystkich 8 wyników

Małopolski Wagon Smaków to miejsce, w którym znajdą Państwo najlepsze gatunki mięs pochodzące ze sprawdzonych źródeł. Można u nas kupić nie tylko popularny drób, wieprzowinę czy wołowinę, ale również cielęcinę. Pozyskujemy ją z okolicznych, małych gospodarstw, dzięki czemu jesteśmy pewni jej wyjątkowej jakości i delikatności. W naszym asortymencie dostępne są m.in. schab cielęcy z kością, który świetnie nadaje się na kotlety, gicz cielęca, którą można udusić w aromatycznym sosie, a także karczek cielęcy, mostek czy grasica. To rzadko spotykany element, który uchodzi za kulinarny rarytas. To mięso można znaleźć w dobrych restauracjach, a także przyrządzić w domu – grasicę można gotować, smażyć, grillować, dusić i zapiekać. Świetnie smakują przyrządzone na niej sosy. Można podawać ją samodzielnie lub z sałatami.

Mięso najlepszej jakości

Dostępna w naszym asortymencie świeża cielęcina to mięso najwyższej jakości o niezwykłych walorach smakowych. Skupujemy cielęta w wieku od 4 do 8 tygodni, które pochodzą z niedużych okolicznych gospodarstw. Są karmione mlekiem matki. Takie mięso bywa nazywane mleczną cielęciną i jest jej najszlachetniejszą odmianą. Poszczególne elementy, które mogą Państwo znaleźć w naszej ofercie, są drobne, chude i w naturalnym, jasnoróżowym kolorze. Prawie nie zawierają tkanki tłuszczowej, dlatego idealnie nadają się dla osób, które ze względów zdrowotnych muszą ograniczyć spożycie wysokokalorycznych, ciężkostrawnych dań. Cielęcina jest chudsza od wołowiny i wieprzowiny. Ceni się ją ze względu na walory odżywcze i smakowe.

Z korzyścią dla zdrowia i podniebienia

Spożycie mięsa cielęcego skutkuje korzyściami zdrowotnymi. Jest ono bardzo dobrym źródłem białka, łatwo przyswajalnego żelaza, cynku i witamin z grupy B. Zawiera dużo witaminy B2 (ryboflawiny) i B12 (kobalaminy). Ponadto cielęcina zawiera mało nasyconych kwasów tłuszczowych, które mogą przyczynić się do rozwoju miażdżycy i niedokrwiennej choroby serca. Najsmaczniejsze kawałki to udziec, karczek czy schab cielęcy. Z tych elementów można przyrządzić delikatne sznycle, miękkie steki, kruche zrazy i kotlety, a także przeróżne pieczenie i aromatyczne dania jednogarnkowe. Dania z mięsem cielęcym smakują wybornie – są znacznie chudsze od wieprzowych, a jednocześnie niezwykle smaczne. W naszym sklepie internetowym gwarantujemy Państwu doskonały stosunek jakości do ceny. Nasze wyroby można zamawiać z dowozem – wysyłka jest możliwa od wtorku do czwartku, a towar trafia do klienta na drugi dzień.