Mięso

Wyświetlanie 1–12 z 61 wyników

Wyświetlanie 1–12 z 61 wyników

Małopolski Wagon Smaków to miejsce, w którym znajdą Państwo najlepsze mięsa i wędliny. Reprezentują one najwyższą jakość i odznaczają się wyjątkowymi walorami smakowymi. Można u nas nabyć najbardziej wyszukane gatunki, które cieszą się uznaniem konsumentów – proponujemy m.in. wieprzowinę i wołowinę. Można u nas zamówić delikatne mięso z królika, cielęcinę i jagnięcinę, a także świeże kaczki, mięso z gęsi oraz drób ekologiczny. Nasze wyroby spełniają wszystkie normy jakości – pochodzą wyłącznie ze sprawdzonych źródeł.

Miejsce, które powstało z miłości do jakości

Małopolski Wagon Smaków oferuje najlepsze polskie mięsa, z których produkujemy również wędliny. Korzystamy wyłącznie z tradycyjnych receptur i nie używamy szkodliwych konserwantów. W naszym asortymencie znajdują się też inne produkty spożywcze – przetwory, smarowidła, a także nabiał. Oferta sklepu jest starannie wyselekcjonowana, a poszczególne towary pochodzą wyłącznie od uczciwych producentów działających na niewielką skalę, dzięki czemu mogą zagwarantować to, co najlepsze. To wyroby z dobrymi składami, które powstają z najlepszych surowców.

Mięso wieprzowe najlepszej jakości

Mięso wieprzowe pozyskujemy z małych gospodarstw, w których hodowla trzody jest jedynie dodatkiem do rolnictwa. Nasza wieprzowina pochodzi ze szlachetnych, delikatnych ras wolnorosnących i nie zawiera żadnych szkodliwych substancji. To mięso wysokiej jakości, które charakteryzuje się niepowtarzalnymi walorami smakowymi i jako takie może zostać wykorzystane do różnych celów kulinarnych. Proponujemy m.in. mięso gulaszowe, łopatkę bez kości czy udziec wieprzowy, który sprawdzi się do produkcji aromatycznych pieczeni.

Pyszne dania z aromatycznej wołowiny

Proponujemy również wysokiej jakości delikatną wołowinę, którą pozyskujemy wyłącznie z młodych buhajów z niewielkich gospodarstw na terenie gmin Wolbrom, Miechów i Trzyciąż. To mięso, które może stać się podstawą wybornych potraw – świetnie smakuje przyrządzone na sposób burgundzki, jak również w formie klasycznych burgerów. Aby uzyskać niezwykły smak steków, warto z kolei wybrać sezonowane mięso wołowe, które zostało poddane dojrzewaniu. Podczas tego procesu wołowina nabiera niezwykłego aromatu, soczystości i niezwykłej kruchości. Wykorzystujemy metodę sezonowania na sucho. Mięso dojrzewa w specjalistycznej szafie przez minimum trzydzieści dni, a po tym czasie trafia do sprzedaży.