Blog

Mięso w polskiej kuchni to bez wątpienia jeden z produktów najczęściej wybieranych na domowe obiady, świąteczne kolacje czy rodzinne spotkania przy zastawionym stole. Na rynku jest obecnie tak szeroki wybór mięs, że nie sposób się nim zwyczajnie znudzić. Praktycznie jak Polska długa i szeroka, tak wszędzie, w każdym jej zielonym zakątku znajdziesz niecodzienny przepis na podanie mięsa – niejeden Cię zapewne zaskoczy. Jak przyrządzić mięso? W zależności od rodzaju mięsa, który zamierzasz przyrządzić warto pamiętać
rosół z makaronem
Rosół to dla nas Polaków to danie kultowe, tak jak idealnie wysmażone steki dla Amerykanów. Rosół z kury , rosół z kaczki czy rosół z kurczaka to danie, bez którego trudno wyobrazić sobie niedzielne obiady u rodziców, wszelkie świąteczne spotkania rodzinne czy polskie wesela. Przygotowywany z należytą staranności, długo dochodzący na wolnym ogniu potrafi w zimie idealnie rozgrzać, a latem wbrew pozorom – rozbudzić apetyt. Rosół z domowymi kluseczkami to również danie najmłodszych milusińskich –
szponder wołowy

Potrawy ze szpondra wołowego

Posted by Swiezemieso.pl on 11 września 2019

0
Category: Produkty, Przepisy
Wołowina wciąż nie należy w naszym kraju do jednego z najchętniej kupowanych gatunków mięsa – spowodowane jest to zapewne jego ceną i brakiem sprawdzonego miejsca dystrybucji. Jeśli jednak kiedykolwiek będziemy mieli okazję zakupić to niepozorne mięso – uwierzcie, warto. Jeśli jeszcze na dodatek uda Wam się dostać gdzieś porządny, świeży kawałek szpondra wołowego – kupujcie w ciemno! Mało kto wie, jakim elementem mięsa jest szponder wołowy. Tymczasem okazuje się, że to całkiem smaczne mięso! Szponder
kiełbasa chilli
Węgry to niezwykle ciekawy kraj ze względu na niesamowite zabytki, interesującą kulturę oraz piękną przyrodę. Podróż na Węgry to jednak także niepowtarzalne doznania kulinarne, które pozwolą na odkrycie unikatowych, oryginalnych i nietuzinkowych smaków. Jednym z najbardziej popularnych produktów, które robią na turystach i nie tylko ogromne wrażenie są węgierskie wędliny. Ich aromat i charakterystyczny smak sprawią, że po wizycie w Węgrach nie będziesz mógł o nich zapomnieć! Myśl o Węgrach jest jednocześnie wspomnieniem o niepowtarzalnych
kiełbasa chorizo

Poznaj smak włoskich wędlin

Posted by Swiezemieso.pl on 10 września 2019

0
Category: Produkty, Przepisy
Italia to nie tylko urocze miejsca, niesamowite widoki i gorący klimat, ale przede wszystkim wyśmienite jedzenie, którym rozsmakowuje się każdy przybywający turysta. Włosi to specjaliści w wielu dziedzinach, zarówno makaronów, pizz, jak i owoców czy serów. U nich wszystko musi być wykonane w sposób naturalny i perfekcyjny. Prawdziwym przysmakiem południa są także włoskie wędliny, które zachwycają najwyższą jakością i świeżością. Wybór jest niezwykle bogaty i szeroki, począwszy od przepysznych kiełbas, po delikatne szynki gotowane, suszone,