Blog

rosół wielomięsny z makaronem
Rosół to jedno z tych dań które zna i lubi prawie każdy. Jedni gotują go z przyzwyczajenia, inni ze względu na właściwości lecznicze a jeszcze inni traktują go jak świętość. Do tych ostatnich zaliczam się ja. Od lat każdej niedzieli próbuję uzyskać rosół idealny. Kombinacje mięs, techniki gotowania, czas, przyprawy, Przeczytaj więcej
Posted by Swiezemieso.pl
pzepis na tatar wołowy
Tatar to danie wykwintne, którego sekret tkwi w prostocie. Jego podstawą jest oczywiście wołowina. Poprzednio wspominałam że polędwica nie jest w tym przypadku niezbędna. Do przyrządzenia tego dania możemy wykorzystać równie dobrze elementy z udźca, łopatki a przy odrobinie szczęścia nawet łaty. Wybieramy elementy z jak najmniejszą ilością białych przerostów, Przeczytaj więcej
Posted by Swiezemieso.pl
Pomysł na blog to jeden z nielicznych pomysłów w moim życiu do realizacji którego przystąpiłam po dłuższym namyśle. Od jakiegoś czasu chodziła mi po głowie ochota podzielenia się ze światem realnymi poglądami rzeźnika, rzeźniczki, kobiety rzeźnik? Tak, dobrze widzisz, kobiety rzeźnik 😊. Na pytanie czy jestem rzeźnikiem z zawodu zwykle Przeczytaj więcej
Posted by Swiezemieso.pl